Najlepší gólman svetového šampionátu oslávil deň detí vo svojej škole

02.06.2012 Liptovský Mikuláš

Liptovský Mikuláš 1. júna (TASR) – Dnešné oslavy Medzinárodného dňa detí v liptovskomikulášskej Základnej škole Márie Rázusovej – Martákovej vyšperkovala návšteva člena strieborného tímu slovenských hokejistov Jána Laca. V preplnenej telocvični rozdal v sprievode ďalšieho Liptáka Jerguša Baču po odpovediach na otázky malým nástupcom množstvo autogramov.

„V tejto škole som prežil krásne detské časy a veľmi rád som sa sem po dlhých 16 rokoch aspoň na chvíľku vrátil. V posledných dňoch sme absolvovali množstvo oficiálnych prijatí, ale toto nespútané detské nadšenie je určite najúprimnejšie a dodáva mi úžasnú energiu. Želám krásny sviatok všetkým deťom na Slovensku,“ skonštatoval Laco pre TASR.

S hrdosťou si na bývalého žiaka zaspomínala Alena Ridzoňová, riaditeľka školy, v ktorej za uplynulé tri desaťročia vyrástlo množstvo skvelých hokejistov. „Janka si pamätám veľmi dobre. Je dokonalým príkladom pre dnešné deti. Bol to veľmi tichý, skromný a doslova utiahnutý chlapec, no až neuveriteľne usilovný a húževnatý,“ vyzdvihla.

„Aj ja si naňho spomínam iba v najlepšom ako na nenápadného, usilovného, zodpovedného chlapca, ktorý nevynechal snáď jediný tréning. Preto som stopercentne presvedčený, že to, čo napokon teraz dosiahol, je výsledkom jeho maximálnej zodpovednosti, obdivuhodného prístupu a nezlomnej trpezlivosti,“ dodal dlhoročný telocvikár a tréner hokejových tried Juraj Budišský.
 

Vyberte región